19
Vin, Apr

Brasov TV

Eveniment

Marele trofeu, cinci medalii de aur, una de argint și una de bronz sunt premiile obținute de elevii brașoveni la un concurs internațional de fizică. Câștigătorii sunt elevii din clasele a VI-a și a VII-a  și s-au pregătit intens în ultimele luni la centrul de Excelență, acolo unde învață sute de copii din Brașov.

7 premii şi 6 menţiuni au luat elevii din Centrul de Excelență al Braşovului, la Concursul cu participare internaţională de Fizică, de la Voroneţ, Suceava, din cadrul Taberei de Fizică, Astronomie şi Astrofizică. Este al doilea an în care Braşovul are reprezentanţi în acest concurs şi tot al doilea an în care braşovenii se întorc cu premii. „La Centrul Judeţean de Excelenţă se lucrează permanent, că-i vacanţă, că sunt cursuri, nu numai aspecte teoretice, ci şi aspecte experimentale. Avem o dotare cu aparatură de cercetare”, a declarat prof. Luciu Alexandrescu, directorul  Centrului Judeţean de Excelenţă Braşov.

Copiii provin de la mai multe şcoli gimnaziale din municipiu, dar şi din Săcele şi sunt în clasele a VI-a şi a VII-a. Recunosc că au avut emoţii, dar au reuşit să şi le depăşească.

 

Premiile, medaliile şi menţiunile obţinute de cei 13 elevi vin după zeci de ore de lucru suplimentare, cu profesorii de la clasă şi cu cei de la Centrul de Excelenţă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: