20
Sâm, Apr

sursa foto: romanialibera.ro

Eveniment

Preşedintele Federaţiei Spiru Haret susţine că probele orale ale Bacalaureatului susţinute în februarie sunt în afara legii. Asta pe motiv că examenul poate fi susţinut doar de absolvenţi. 

Preşedintele Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor, a declarat la R.F.I. că probele orale ale Bacalaureatului, care au început luni, sunt în afara legii întrucât, potrivit Legii educaţiei, examenul poate fi susţinut doar de absolvenţi, iar la acest moment elevii de clasa a XII -a nu pot fi consideraţi absolvenţi. La rândul său, Ministerul Educaţiei invocă în anunţul privind începerea probelor orale ale Bacalaureatului tocmai o prevedere din Legea educaţiei în baza căreia acestea pot fi susţinute în timpul anului şcolar, scrie News.ro.

Probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2018) sunt programate în perioada 12-22 februarie 2018 şi sunt aşteptaţi să participe cei peste 177.000 de elevi din clasele a XII-a şi a XIII-a, dar şi absolvenţi din promoţiile anterioare, potrivit avocatnet.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: