28
Joi, Mar

sursa foto: I.J.J. Brașov

Eveniment

Un bătrân de 78 de ani care se îndrepta spre Mănăstirea „Colții Chiliilor”, unde lucra în folosul lăcașului de cult, a căzut într-o prăpastie, potrivit jandarmilor brașoveni.

Omul a zăcut, ore în șir, inconștient. Pentru că nu s-a mai întors acasă, familia i-a anunțat pe oamenii legii, s-au constituit mai multe echipe formate din jandarmi, polițiști, angajați de la I.S.U. Brașov, salvamontiști și localnici care au pornit în căutarea bărbatului.

Acțiunea a fost îngreunată de faptul că s-a desfășurat pe timp de noapte, într-o zonă dificilă.

În jurul orei 04.00, s-au luat decizia de sistare a căutărilor, dar echipa de jandarmi condusă de plutonierul major Ioan Bucșoiu a continuat să caute, benevol, deși misiunea se sistase temporar. La ora 05.17, în zona „După Bârsa”, bătrânul a fost găsit într-o vale, cu răni la cap și pe corp. Căzuse de la o înălțime de aproximativ 50 de metri. Bărbatul a fost dus acasă, unde medicii de la SMURD i-au acordat îngrijiri medicale.

Jandarmii montani au participat, în ultimele ore, și la alte intervenții. Cei de la Postul de Jandarmi Montan Postăvaru au intervenit în cazul a doi turiști, de 32, respectiv 23 de ani, din Bârlad, respectiv din Iași. Cei doi se aflau pe Drumul Roșu din masivul Postăvaru, în apropierea bazinului de apă din zonă, și nu au știut să se întoarcă la cabana în care erau cazați.

Jandarmii montani de la Postul din Râșnov au intervenit în zona Valea Priviței, pe drumul care duce spre cabana Diham, pentru a aduce în siguranță, în cabană, doi turiști de 61 de ani, respectiv 35 de ani cu domiciliul în București, care s-au rătăcit.

Cei patru turiști nu au solicitat ingrijiri medicale, mulțumind jandarmilor montani pentru sprijin și pentru intervenția în vederea aducerii lor în siguranță în stațiunile montane Poiana Brașov și Râșnov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: