16
Mar, Apr

sursa foto: observator.tv

Eveniment

Șeful polițistului acuzat de pedofilie a fost eliberat din funcție. Totodată, procurorilor Parchetului General li s-a cerut să analizeze modul în care au fost instrumentate dosarele în care era cercetat respectivul polițist de la Rutieră, potrivit I.G.P.R.


„Urmare a concluziilor preliminare rezultate în urma verificărilor dispuse de șeful Poliției Române la Brigada Rutieră București s-au dispus următoarele:
1. Eliberarea din funcție a comisarului șef de poliție Vornicu Emanuel Rene, șef Serviciu Supraveghere Rutieră Sectoarele 1,2,6 din cadrul Brigăzii Rutiere, până la clarificarea situației de fapt; 
2. Informarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea inițierii unei analize privind modul de instrumentare a lucrărilor penale în care este cercetat cel în cauză, iar în funcție de rezultatul acesteia, dispunerea măsuri legale; 
3. Cercetarea disciplinară a șefilor de schimb privind modul de instruire la intrarea în serviciu a polițiștilor rutieri, precum și a psihologului unității cu privire la activitatea desfășurată”.

În acest timp, polițistul acuzat de pedofilie este propus, astăzi, pentru arestare preventivă. Bărbatul a fost reținut doar pentru că ar fi agresat doi copii într-un lift din Capitală, însă trecutul îl ajunge din urmă. Polițistul pedofil ar putea fi implicat și în alte fapte de agresiune sexuală, din 2009 și până acum. Ar fi vorba de alte 15 cazuri de agresiuni sexual, potrivit realitatea.net.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: