18
Joi, Apr

sursa foto: news.usc.edu

Eveniment

Polițiștii de imigrări din Brașov i-au refuzat prelungirea dreptului de ședere unui tânăr de 23 de ani, din Republica Moldova, în urma constatării căsătoriei de conveniență cu o brașoveancă de 21 de ani.

Pe numele tânărului a fost emisă decizie de returnare prin care este obligat să părăsească România în 30 de zile.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul s-ar fi cunoscut cu tânăra din întâmplare, în Brașov, și au hotărât să se căsătoreasca pentru a obține un permis de ședere în România.

Astfel, la sfârșitul lunii august 2017, cei doi  au  încheiat  căsătoria  în  fața  ofițerului  de  stare civilă, ulterior  prezentându-se  cu  documentele  necesare  la  sediul  Serviciului  pentru  Imigrări al Județului Brașov, în vederea obținerii dreptului de ședere în România.

Conform procedurilor, polițiștii au început verificările în cazul celor doi soți, iar în urma interviului, considerat un modalitate importantă în reliefarea vieții reale de familie, au reieșit neconcordante în declarațiile celor doi soți.

De asemenea , în  urma  verificărilor  efectuate  la adresa  de reședință comună, polițiștii  de la  imigrări au constatat că soții nu au  o coabitare matrimonială , soția fiind  plecată  din țară. Toate aceste aspecte au condus la concluzia că această căsătorie a fost încheiată de conveniență cu scopul de a eluda condițiile de intrare/ ședere pe teritoriul României a străinului.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: