29
Vin, Mar

Foto: brasovtv.com

Eveniment

Deși a fost asfaltat de curând, iar lucrările au durat aproape jumătate de an, Drumul Național 73, dintre Brașov și Cristian, continuă să dea mari bătăi de cap șoferilor care tranzitează zona.

Mai mult, pe unele porțiuni, viața participanților la trafic este pusă în pericol. Asta deoarece chiar la câțiva centimetri de carosabil pâmântul se surpă, iar diferența de nivel este foarte mare. Totul, din vina constructorului, care este obligat prin contract să asigure cele mai bune condiții de trafic, în primul rând cele legate de siguranța circulației.

Conducerea Direcției  Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, care administrează drumul, spune că porțiunea cu probleme ar trebui reparată de constructor.

În data de 17.11 a fost convocat constructorul la sediul DRDP și i s-a pus în vedere ce măsuri să ia pentru a asigura drumul pe timp de iarnă. Acesta s-a angajat ca până în data de 8.12 toate condițiile să fie îndeplinite”, a declarat Adriana Nicula, șefa Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

Așadar, ceea ce nu s-a făcut în câteva săptămâni ar trebui reparat în două zile! Cine ar trebui să efectueze lucrările? Este vorba despre 2 firme asociate, AZVI și STRACO. Am încercat să contactăm, în repetate rânduri, reprezentanții celor 2 societăți, pentru un punct de vedere. Însă, fără succes. 

Porțiunea asfaltată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere are o lungime de aproape 3 kilometri. Zilnic, pe acest drum circulă aproape 10.000 de mașini.   

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: