25
Joi, Apr

Eveniment

Minivacanța de 1 decembrie, motiv de bucurie pentru hotelieri.  Aproape 90 % din ofertele de cazare pentru această perioadă au fost deja achiziționate. În zona Bran-Moeciu, proprietarii de pensiuni se pregătesc deja pentru primirea turiștilor, iar bucătarii prepară cele mai bune bucate. Totuși sunt și persoane care au ales să-și petreacă minivacanța în străinătate.

Minivacanţa de 1 Decembrie va rotunji veniturile proprietarilor de pensiuni şi restaurante din Braşov cu câteva zeci de mii euro, cele mai multe camere din pensiuni şi hoteluri fiind rezervate deja, deşi preţul unui sejur de trei nopţi  începe de la 500 de lei de cuplu şi depăşeşte chiar şi 1.500 de lei. „ Sunt grupuri de 4,6,8 persoan,  care au rezervat pentru weekendul acela. Camerele separate, duble, triple sunt deja rezervate  ” a declarat Sorina Drăgoi, proprietarul unui hotel din Brașov.

Și bucătarii unităților de cazare se pregătesc pentru minivacanța de 1 decembrie.  Dacă unii aleg să petreacă de 1 decembrie, în stil tradițional, în pensiunile și hotelurile de la noi din țară, alții pleacă peste hotare.  City break-urile s-au vândut foarte bine la agențiile de turism. „ Oamenii sunt deja obișnuiți cu minivacanța aceasta de 1 decembrie, mai ales că anul acesta sunt multe zile, joi, vineri, sâmbătă, duminică. Ei s-au organizat și și-au luat pachetele din timp. Am avut Praga, Lisabona, Istanbul, Telaviv” a declarat Mihaela Surducan, agent de turism. O minivacanță în Praga costa 300 de euro, iar un citybreak în Lisabona, 400 de euro.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: