24
Mie, Apr

sursa foto: gorj-domino.ro

Eveniment

Persoanele care n-au beneficiat la pensionare de condiții favorabile, introduse abia în iulie 2016, pot cere recalcularea pensiilor.

Mai exact, este vorba despre persoanele care s-au pensionat anticipat parțial din 2011 și până la mijlocul anului trecut. Acestea pot cere recalcularea pensiilor de joi, conform unui act normativ publicat luni în Monitorul Oficial.

Recalculările se vor face doar la cerere, iar pensiile mărite vor fi acordate pe viitor, nefiind vorba de nicio plată retroactivă, potrivit realitatea.net.

Legea nr. 216/2017 pentru completarea articolului 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost publicată luni în Monitorul Oficial și se va aplica efectiv începând de joi.

Persoanele pensionate anticipat parțial în perioada 1 ianuarie 2011 - 16 iulie 2016 vor putea să ceară recalcularea pensiilor. Mai exact, este vorba de cei care au cerut pensia anticipată parțială de la data intrării în vigoare a actualei Legi a pensiilor și până la momentul schimbării modului în care se calculează aceasta. La data de 17 iulie 2016, modul de calcul al pensiei anticipate parțiale a fost schimbat semnificativ, potrivit AvocatNet.ro, astfel că persoanele care au cerut pensionarea de la acea dată au beneficiat și beneficiază de condiții mai avantajoase.

Articole sugerate

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: