28
Joi, Mar

sursa foto: europafm.ro

Eveniment

Mai mulți angajați ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură din Brașov, dar și colegi din mai multe județe din țară protestează, astăzi, între orele 11:00 și 14:00, în fața sediului Ministerului Agriculturii. 

Oamenii vor să atragă atenția Guvernului asupra faptului că Legea salarizării le diminuează, de la 1 ianuarie 2018, veniturile.

În opinia președintelui Federației Sindicatelor din APIA, Octavian Mateescu, salariile angajaților APIA vor scădea cu sume cuprinse între 700 și 2.800 lei.

Protestul sindicaliștilor vizează și alinierea grilei de salarizare din centrele județene și locale ale A.P.I.A. la cea din aparatul central.

Din 16 noiembrie, angajați ai A.P.I.A. din mai multe județe din țară au întrerupt lucrul în semn de protest față de perspectiva scăderii salariilor de la 1 ianuarie 2018, ca efect al aplicării OUG 79/2017.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a transmis angajaților A.P.I.A. din teritoriu "să fie liniștiți și să muncească", pentru că sunt plătiți pentru munca lor.

 

„Stați liniști și munciți!' Asta le transmit și acum tuturor funcționarilor din A.P.I.A., pe care îi respect: să fie liniștiți și să muncească, până la începutul anului mai este. Acum, trebuie să dați subvențiile, pentru că avem bani în buget și aceștia trebuie să plece către fermieri (...)", declara, recent, Petre Daea.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: