18
Joi, Apr

sursa foto: notabn.ro

Eveniment

Administrația Penitenciarelor și sindicatele se contrazic în privința numărului de deținuți care au părăsit închisorile în ultima lună, prin liberare condiționată, în baza recursului comensatoriu.

Pe de-o parte, un comunicat  ANP anunță că, în perioada 19 octombrie-19 noiembrie, au fost eliberați, la termen, 701 de deținuți, ca urmare a aplicării legii recursului compensatoriu.

De cealaltă parte, Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Penitenciarelor susține că este vorba despre o dezinformare prin omisiune, cifra reală fiind 1588 de deținuți eliberați.

Explicația ar fi că, pe lângă cei amintiți și în comunicatul ANP, care au fost eliberați la termen, ar mai fi alți 887 de deținuți liberați, dar condiționat, în urma aplicării aceluiași recurs compensatoriu, notează stiripesurse.ro.

În aceste condiții, estimează sindicatele, în 60 de zile de la aplicarea acestei legi vor părăsi penitenciarele peste 3.000 de deținuți, urmând ca în primul an numărul lor să crească până la 8.000, potrivit stiripesurse.ro.

Până în prezent, 55 de deținuți au fost eliberați din închisoare, de la momentul intrării în vigoare a Legii recursului compensatoriu. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: