18
Joi, Apr

sursa foto: publika.md

Eveniment

Ministrul Energiei pune punct scandalului izbucnit în prag de iarnă.

Ministerul a luat în calcul, la elaborarea Programului de iarnă, inclusiv scenariile pesimiste, cu vreme rea și creșteri de consumuri, astfel că stocurile de combustibili sunt mult mai mari decât necesarul estimat, a declarat, astăzi, ministrul de resort, Toma Petcu, în cadrul unei conferințe de specialitate.

"Chiar după această dezbatere, am convocat la DEN Comandamentul de iarnă pentru a face o ultimă trecere în revistă a tuturor pregătirilor la nivel tehnic. Vreau de la început să transmit un mesaj clar pentru toată lumea: anul acesta pregătirile de iarnă au început mult mai devreme decât în 2016 și au fost gândite și mult mai adaptat condițiilor de iarnă din România! Am luat în calcul în elaborarea Programului de iarnă inclusiv scenarii pesimiste, cu vreme rea și creșteri de consumuri, atât la gaze naturale, cât și la energie electrică. De aceea, prin acest Program am majorat cantitățile ce trebuie stocate (apă în lacurile de acumulare, gaze, cărbune). În toate cazurile, stocurile de combustibili pentru iarnă sunt mai mari decât necesarul estimat, unele fiind chiar duble", a spus Toma Petcu.

Potrivit acestuia, deși consumul de gaz din România a scăzut, pentru că au dispărut unii consumatori mari, anul acesta a fost înmagazinat cu 1,6% mai mult.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: