25
Joi, Apr

Brasov TV

Eveniment

20 de ani în slujba animalelor. Așa poate fi descrisă pe scurt povestea uneia dintre cele mai cunoscute asociații de protecție a animalelor din România. Milioane de prieteni se mândrește la ceas aniversar că a reușit să salveze peste 25 de mii de animale.

Asociaţia Milioane de Prieteni a sărbătorit într-un mod cu totul inedit cei 20 de ani de activitate oficială în domeniul protecţiei animalelor. Duminică, în foaierul Operei Braşov, a avut loc primul Bal Mascat al Animalelor, din România. „ Ne bucurăm că sărbătorim 20 de ani de activitate, că am putut salva atâtea animale și că suntem astăzi împreună cu partenerii noștrii, cu autoritățile care ne-au susținut și cu prieteni ai animalelor ” a declarat Cristina Lapis, președintele Asociației Milioane de Prieteni.

La eveniment au participat reprezentanţi ai mai multor ambasade şi din ministere, autorităţi locale şi parteneri din străinătate ai Asociaţiei. Toţi invitaţii au purtat măşti care reprezintă animale, iar cei care nu au venit pregătiţi cu o mască de acasă, și-au putut alege una la faţa locului. „ Nu putem decât să susținem acest deziderat, care de 20 de ani, vedem cum a evoluat. S-au salvat 25 de mii de vieți, pentru că și animalele au un suflet, cu multă pasiune, cu mult devotament ”  a declarat Ciprian Băncilă, subprefetul județului Brașov. „ E foarte greu să spui orice față de ce muncă au depus acești oameni de-a lungul anilor, Tot ceea ce aș spune ar părea foarte mic față de ceea ce fac dânșii în realitate. Garda Națională de Mediu a fost întotdeauna un partener al asociației  ” a completat Robert Szep, comisar general adjunct Garda Națională de Mediu.

 

În cei 20 de ani de activitate, Asociația Milioane de Prieteni a reușit să salveze peste 25.000 de animale. Reprezentanţii AMP se mai mândresc şi cu construirea unuia dintre cele mai moderne adăposturi private de câini din România, fiind co-administratori la două adăposturi publice de câini, la Brașov și Zărnești. Cea mai mare realizare, este Sanctuarul de urși bruni din Zărneşti, căruia National Geographic Traveller i-a acordat distincția de cel mai etic sanctuar din lume.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: