28
Joi, Mar

Brasov TV

Eveniment

Elevii Şcolii Gimnaziale nr. 3 au învăţat să combine biologia, tehnologia şi meteorologia în sera din curtea şcolii lor. Totul face parte dintr-un poriect al Fundației Comunitare Brașov, care a și finanțat programul. Practic elevii brașoveni au plantat flori și plante medicinale. Cum din cultivarea acestora  se pot obţine şi bani, elevii au făcut săpunuri, uleiuri, pacheţele cu muguri de lavandă, pe care vor încerca să le vândă.

În curtea Şcolii Gimnaziale nr.3 „Gheorghe Lazăr”, copiii lucrează...  în seră. O construcție de 70 de mp, în care elevii au învăţat să planteze şi să îngrijească lavanda şi alte plante aromatice, dar mai ales ce beneficii se pot obţine prin cultivarea plantelor. „ Nu numai lavandă se găsește în sera noastră, ci și flori de sezon, gherghine trandafiri, cimbrișor, căpșuni și roșii. În perioada următoare, odată cu venirea primăverii, lavanda va inconjura sera pe exterior, iar în interior vom avea o frumoasă grădină de legume” a declarat Laura Boamfă, managerul proeictului.

În seră, elevii au plantat şi alte flori pe care, la primăvară, le vor muta în curtea şcolii. Munca în agricultură le-a plăcut elevilor care s-au implicat încă de la începutul proiectului. În total participă peste 40 de elevi de diferite vârste.



Sera face parte din programul „ESPRIT- Educaţie în spirit practic, inovativ şi tehnic” și este  unul din cele 10 proiecte finanţate de Fundaţia Comunitară Braşov, prin Fondul Ştiinţescu. Sâmbătă, Şcoala Gimnazială nr. 3 „Gheorghe Lazăr” din Braşov şi Fundaţia Comunitară Braşov vor organiza ateliere cu elevi şi cu părinţii cu tema „Lavanda, o minune în sera noastră”, dar şi o tombolă cu produse obţinute din lavandă.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: