28
Joi, Mar

Foto: brasovtv.com

Eveniment

La nivel național, de la an la an, tot mai mulți tineri își pierd viața în accidente rutiere. Teribilismul, consumul de substanțe interzise și nerespectarea legislației rutiere. Acestea ar fi principalele motive ale producerii accidentelor de circulație. Pentru prima dată în ultima perioadă, la Brașov s-a organizat un curs de conducere preventivă.

Cei mai buni conducători auto din România, campioni naționali cu experiență de sute de mii de kilometri la volan, experți în legislație rutieră, au venit la Brașov și le-au explicat tinerilor cum trebuie să se comporte la volan. Peste 5.000 de elevi brașoveni au luat parte, în ultimele luni, la cursuri de conducere preventivă.

Singura menire a mașinii este să ne transporte din punctul A, în punctul B. Din punctul de plecare, la destinație. Asta trebuie să înțelegem. Între aceste două perioade trebuie să ne comportăm exemplar, să fim responsabili. Să lăsăm deoparte mândria, orgoliul prin care vrem să demonstrăm că avem cea mai bună mașină. Să nu apăsăm pedala de accelerație și să tratăm cu respect totți participanții la trafic. Din păcate, ocupăm un loc fruntaș la nivel european în ceea ce înseamnă decesele pe șosele. Asta înseamnă că nu facem bine ceva”, este de părere unul dintre cei mai cunoscuți piloți din România, Bogdan Marișca. 

În primele zece luni ale anului au avut loc 623 de accidente rutiere , din care 24 cu descarcerare. 871 de persoane au fost grav rănite, iar 29 și-au pierdut viața. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: