24
Mie, Apr

sursa foto: observatorulph.ro

Eveniment

Polițiștii intensifică acţiunile de control pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, în weekend, pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi pentru depistarea șoferilor care pun în pericol siguranța traficului, conducând cu viteză excesivă.

Poliţiştii vor utiliza autospecialele inscripţionate sau neinscripţionate, dotate cu aparatură de măsurare a vitezei de deplasare, dar şi pistoalele – radar cu laser.

O atenție deosebită va fi acordată Drumului Național 7, București – Nădlac, potrivit politiaromana.ro

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent,  între 1.305 şi 2.900 de lei).

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: