25
Joi, Apr

sursa foto: stiri.tvr.ro

Eveniment

Odată cu intrarea în vigoare a noii legi a recursului compensatoriu, 4 deținuți din Penitenciarul Codlea au fost puși, până acum, în libertate.

În cazul altor 179, prima Comisie de liberări condiționate care se va întruni în următoarele zile va analiza situațiile și va decide dacă propune sau nu instanței competente liberarea, după aplicarea noii legi.

Cu fiecare zi care trece, și alți deținuți pot ajunge să întrunească toate condițiile prevăzute de noua lege a recursului compensatoriu și, astfel, să poată fi puși în libertate.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, în urmă cu scurt timp, numărul deţinuţilor eliberaţi joi, 19 octombrie, odată cu intrarea în vigoare a legii care acordă 6 zile reducere din pedeapsă la 30 de zile petrecute în condiţii de detenţie necorespunzătoare. Astfel, au fost puşi în libertate 529 de deţinuţi, care şi-au executat pedeapsa conform noii modalităţi de calcul. Totodată, alţi 3349 de deţinuţi şi-au îndeplinit fracţia de pedeapsă care le permite să solicite liberarea condiţionată.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: