28
Joi, Mar

sursa foto: rtv.net

Eveniment

Se lucrează la modificarea legii asigurărilor obligatorii pentru locuinţe în sensul extinderii riscurilor acoperite de această poliţă.

Declarația îi aparține vicepreşedintelui ASF, Cornel Coca Constantinescu, și a fost făcută pentru economica.net.

Surse din piaţa asigurărilor spun că vor fi asimilate dezastrelor şi incendiul şi furtuna. Integrarea acestor riscuri va conduce, în mod cert, la o scumpire a poliţei obligatorii şi la scăderea masivă a pieţei asigurărilor facultative pentru locuinţe.

Recentele daune produse de furtuna din vestul ţării au arătat că legea asigurării obligatorii a locuinţei nu acoperă astfel de riscuri. De aceea, autorităţile şi actorii implicaţi în zona asigurării obligatorii a locuinţelor au decis modificarea legii, în sensul extinderii riscurilor acoperite de această poliţă.

Potrivit legii, o poliţă PAD pentru o casă cu o valoare asigurată de 10.000 de euro costă circa 10 euro pe an, în timp ce o poliţă facultativă care acoperă mult mai multe riscuri, inclusiv răspunderea civilă faţă de terţi (incendiul de la locuinţa proprie se extinde la vecini, de exemplu) prima anuală este de 35-45 de euro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: