24
Mie, Apr

sursa foto: monitorulexpres.ro

Eveniment

Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale și îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești. Acestea au fost temele unei ample analize efectuate astăzi, de factorii de decizie din Brașov, dar și din Alba, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

Aceste județe ar putea beneficia de finanțări, oficialii fiind informați despre condițiile de finanțare, acțiunile sprijinite, cheltuielile eligibile și toate celelalte aspecte care țin de redactarea cererilor de finanțare.

Consiliul Județean Brașov este singurul din regiune care poate depune două cereri de finanțare, având două spitale care se încadrează în cerințele proiectelot. Practic, se dorește extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean printr-un proiect finanțat de Banca Mondială, deja pregătit, iar pentru dotarea cu echipamente și aparatură se va depune un alt proiect. În ceea ce privește Spitalul Clinic de Copii, dacă nu se va reuși exproprierea pentru a extindea UPU, se va întocmi un proiect doar pentru dotări. Până în aprilie 2018, când se închide acest apel de proiecte, oficialii brașoveni speră să acceseze banii europeni.

Prin intermediul apelului de proiecte destinat instituțiilor medicale care dețin unități de primiri urgențe vor fi finanțate proiecte cu valori cuprinse între 100 de mii și 1,5 milioane de euro, care vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea și/sau dotarea UPU, construcția de heliporturi, accesibilizarea spațiului destinat serviciilor și a căilor de acces. Solicitanții eligibili sunt unitățile administrativ-teritoriale, în speță Consiliul Județean Brașov în subordinea căruia se află spitalele. Co-finanțarea pe care trebuie s-o asigure solicitantul este de 2%. La nivelul ADR Centru este disponibilă o alocare financiară de 61,74 milioane de euro destinată acestor proiecte. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: