28
Joi, Mar

Așa arată unele corpuri de iluminat din zona lacului Noua

Eveniment

Ceea ce autoritățile amenajează sau reabilitează astăzi, locuitorii necivilizați ai municipiului strică mâine. Este și cazul uneia dintre cele mai frumoase zone de relaxare a orașului: lacul Noua. Aici au fost deteriorate aproape jumătate dintre corpurile de iluminat montate de Primărie.

Iluminatul cu panouri fotovoltaice a fost unul dintre proiectele de infrastructură ale municipalității care a schimbat complet fața parcului din cartierul Noua. La patru ani distanță, corpurile de iluminat arată ca după bombardament. Din păcate așa înțeleg să păstreze unii brașoveni infrastructura orașului. În total, din cele 39 de corpuri de iluminat, aproape jumătate sunt distruse. 

Cei care vandalizează locurile publice riscă să ajungă după gratii. Distrugerea se pedepsește cu închisoare de la 3 luni, la 2 ani. Corpurile deteriorate vor fi înlocuite până la finalul verii. În 2012, amenajarea parcului de la Noua a costat Primăria 2,1 milioane de lei. Proiectul a fost realizat cu bani de la Administrația Fondului de Mediu. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: