20
Sâm, Apr

sursa foto: telegrama.ro

Eveniment

Poliţia Română desfăşoară controale, la nivel naţional, pentru verificarea activităţii de transport public de persoane. În prima parte a acţiunii, poliţiştii au aplicat aproape 3.700 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut 189 de permise de conducere şi au retras 68 de certificate de înmatriculare auto.

Dintre sancţiunile aplicate, 127 au fost pentru nerespectarea legislației specifice transporturilor rutiere publice (H.G. 69/2012), iar 16 au fost pentru nerespectarea prevederilor O.G. 37/2007 actualizată, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.

De asemenea, 39 de sancţiuni au fost acordate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim taxi și în regim de închiriere, iar 28 pentru conducerea unui autovehiculul pe drumurile publice, de către o persoană ce se află sub influența alcoolului, dintre care, 11 celor care efectuau transport public de persoane.

 

Totodată, 68 de sancţiuni au fost aplicate pentru defecțiuni tehnice, 326 pentru neportul centurii de siguranță, 69 pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii autovehiculelor, fără dispozitiv tip ,,mâini libere", 19 pentru neefectuarea în termenul legal a inspecției tehnice periodice, iar 23 pentru încălcarea altor acte normative.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: