28
Joi, Mar

Șcheii Brașovului

Eveniment

Zilele trecute a apărut informația conform căreia un constructor bucureștean dorește să ridice un ansamblu rezidențial în Șcheii Brașovului. 

Acum, Primăria Brașov a venit cu lămuriri. Primarul George Scripcaru a avut întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei Arhitect Şef şi ai Poliţiei Locale, întâlnire la care au fost invitaţi şi consilierii locali din Comisia 2 de urbanism. Scopul întâlnirii a fost discutarea propunerilor Municipalităţii pentru modificarea H.G. nr. 525/1996, pentru aprobarea Regulamentului general de urbanism.

În cadrul discuţiilor s-a plecat de la un caz concret, cel al promovării unei dezvoltări imobiliare, American Dream, din zona Coasta Vacii, pentru care nu există nici o autorizaţie de construire sau vreun alt demers, cu excepţia a două certificate de urbanism eliberate în luna aprilie. Referindu-se la această situaţie, primarul George Scripcaru a declarat:

,,Singurele documente eliberate în zona respectivă sunt două certificate de urbanism, eliberate la solicitarea proprietarului a două terenuri de aproximativ 40.000 de m.p. Aceste certificate nu reprezintă altceva decât un document de informare cu privire la coeficienţii de urbanism aferenţi unei anumite zone. Nimeni nu are dreptul să construiască sau să demareze lucrări până nu deţine o autorizaţie de construire.

Ce fac cei care promovează acea dezvoltare imobiliară pe internet nu reprezintă altceva decât promovarea unei iluzii. În acest moment nu se ştie dacă reţelele din zonă au capacitatea necesară pentru o dezvoltare imobiliară de asemenea dimensiuni, dacă se încadrează în coeficienţii de urbanism, dacă respectă condiţiile de înălţime, distanţă, dacă străzile din zona respectivă pot prelua maşinile aferente acelor apartamente etc. Sunt doar nişte poze frumoase pe internet. Este unul dintre cazurile în care cineva promite ceva ce nu are încă şi s-ar putea să nu aibă niciodată

Având în vedere această situație, edilul îi îndeamnă pe toți cei care sînt interesați, în general, să cumpere un apartament într-o zonă rezidențială în dezvoltare, să verifice dacă respectivele construcții sînt autorizate. “Pînă acum, de cînd sînt eu primar, au existat doar două persoane care au venit la primărie să se intereseze dacă ceea ce vor să cumpere este real și are autorizațiile de construire eliberate. Este foarte puțin, avînd în vedere că în Brașov se vinde foarte mult înainte de construire”, a completat primarul George Scripcaru.

Articole sugerate

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: