18
Joi, Apr

Eveniment

,,Întâlnire pe tema aeroportului, astăzi, convocată de conducerea Consiliului Județean Brașov.

La discuții au participat reprezentanți ai Administrației Bazinale de Apă Olt Râmnicu Vâlcea, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Brașov, ai S.C. Iptana SA ( în calitate de proiectant al Studiului de Fezabilitate și al Master-Planului de dezvoltare pentru Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, ai Search Corporation (în calitate de proiectant al suprafețelor de mișcare aeroportuare), și ai Companiei Apa Brașov (reprezentată de șeful Unității de Implementare a Proiectului finanțat de P.O.I.M.).

Participanții au discutat despre asigurarea utilităților pentru aeroport și pentru zona de dezvoltare a aeroportului și a serviciilor conexe, desemnată prin Master-Plan. Cu acest prilej s-a stabilit traseul pentru aducțiunea de apă potabilă și s-au prezentat trei variante de canalizare, discutate în mod special cu reprezentanții A.B.A. Olt și S.G.A. Brașov, instituții publice ce vor da avizele necesare investiției. Această abordare este necesară având în vedere investițiile cuprinse în Master-Plan în zona adiacentă aeroportului, astfel încât dimensionarea acestor rețele de utilități să satisfacă proiectul de dezvoltare ulterioară, atât pentru activități aeroportuare, cât și conexe. Soluțiile agreate au fost preluate de către proiectanți pentru a fi cuprinse în Proiectul Tehnic ce va fi livrat Consiliului Județean Brașov.

O altă temă abordată cu noua conducere a Administrației Bazinale de Apă Olt a fost proiectul de îndiguire a pârâului Bârsa și de deviere a canalului Beselcin, ținând cont de soluțiile propuse de proiectanți pentru preluarea apelor pluviale în canalul Beselcin. În ceea ce privește îndiguirea Bârsa, conducerea A.B.A. Olt împreună cu C.J. Brașov va face demersurile necesare la Ministerul Apelor și Pădurilor pentru reglementarea situației juridice a terenurilor aferente acestei investiții. „În cazul în care Ministerul nu va agrea soluțiile propuse, vom analiza preluarea investiției de către administrația județeană, cu scopul de a reduce cât mai mult durata de execuție și finalizare a acestor lucrări de care depinde avizarea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

În final, s-au discutat condițiile impuse de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) privind regimul de construcții în zona de protecție a aeroportului. Astfel, în perioada următoare, conducerea C.J. Brașov va organiza o întâlnire cu primarii și arhitecții din unitățile administrativ-teritoriale situate în vecinătatea aeroportului, pentru a le prezenta normele și ghidul de aplicare pus la dispoziție de către AACR și care constituie baza de evaluare a cererilor de emitere a autorizațiilor de construire pe raza UAT-urilor vizate. De asemenea, s-au pus în discuție elementele nou-apărute care trebuie cuprinse în mod obligatoriu în Planul Urbanistic Zonal al aeroportului, PUZ ce va fi revizuit de CJ Brașov în a doua jumătate a acestui an'', se precizează într-un comunicat de presă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: