16
Mar, Apr

sursa foto: ARHIVA

Eveniment

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis atenționări Cod galben de inundații valabile, în următoarele ore, pentru 12 bazine hidrografice.

Până la miezul nopții sunt anunțate depășiri ale Cotelor de atenție pe afluenții mici ai Oltului aferenți sectorului amonte S.H. Hoghiz (județele Brașov, Harghita și Covasna), pe afluenții mici ai Siretului și Prutului (județul Galați) și pe râurile mici din sudul județului Constanța.

Până la ora 22:00, ca urmare a precipitațiilor prognozate se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale, și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe afluenții Prahovei aferenți sectorului aval S.H. Prahova și Sărata (afluent al râului Ialomița), de pe raza județelor Prahova, Buzău și Ialomița. Fenomenele periculoase se pot produce și în bazinele hidrografice Leaotul și Viișoara, dar și în bazinele superioare ale râurilor Cricovul Sărat și Sărata. 

În plus, specialiștii atrag atenția că fenomene hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare atât în bazinul superior al râului Geru (județul Galați), cât și în bazinele hidrografice ale râurilor Valea Baciului și Urluia — bazin mijlociu și inferior (județul Constanța).


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: