24
Mie, Apr

Eveniment

ANM a actualizat prognoza meteo pentru finalul lunii mai şi începutul lunii iunie.Vremea va continua să fie schimbătoare şi pe parcursul săptămânii următoare, fiind aşteptate precipitaţii în fiecare zi, la începutul săptămânii acestea curprinzând sud-estul teritoriului, miercuri extinzându-se în aproape toată ţara.

În Transilvania, în prima săptămână de prognoză media maximelor diurne va avea valori între 22 de grade în primele zile și 17 grade în zilele de 25 și de 26 mai. În cea de a doua săptămână se va încălzi treptat, iar spre final se vor atinge medii de 26...27 de grade, mai ridicate decât în mod normal la această dată. Temperaturile diurne vor oscila între 6...7 grade (la începutul și la mijlocul intervalului de prognoză) și 11...12 grade (în ultimele zile). Probablilitatea pentru averse va fi ridicată în fiecare zi, iar în intervalul 24 – 28 mai acestea vor apărea mai frecvent și vor fi mai intense.

La munte, la începutul intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 13...15 grade, iar a celor minime de 4...6 grade. În perioada 25...27 mai vremea se va răci, până spre medii ale maximelor în jur de 9 grade și de 2 grade ale celor minime. În a doua săptămână de prognoză vremea va deveni caldă, cu medii ale valorilor diurne de temperatură de 17...18 grade și minime de 8...10 grade la început de iunie. Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată în cea mai mare parte a intervalului, dar aversele vor fi pe arii mai exinse şi, posibil, mai însemnate cantitativ în intervalul 24...28 mai.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: