28
Joi, Mar

Brasov TV

Eveniment

Cornurile și Laptele elevilor au ajuns pe câmp. De zile bune, pe un teren din cartierul Noua zac zeci de produse alimentare care sunt de obicei distribuite elevilor la școală. Unele dintre respectivele mărfuri erau expirate de anul trecut.

Nimeni nu știe de ce alimentele au fost aruncate într-un loc public. Autoritățile verifică acum toate detaliile, iar făptașul, dacă va fi identificat riscă să fie sancționat.

Zeci de cornuri și cutii cu lapte au fost aruncate pe un teren din cartierul Noua. Toate alimentele provin din programul național „ Cornul și Laptele ’’ care se derulează în școlile și grădinițele din toată țara. Coincidență sau nu, locația este foarte aproape de școala generală nr. 9. „ Pot să vă confirm că laptele și cornurile găsite nu provin din școala noastră sub nicio formă. La noi în școală nu rămân astfel de produse , ele sunt distribuite copiiilor. În cazul în care avem copii absenți, în ziua următoare se comandă o cantitate mai mică decât numărul de copii care au fost în ziua respectivă ” a declarat Prof. Mariana Ciorbă, director adjunct Școala Generală nr. 9.


 
Pentru că zona în care au fost aruncate alimentele este una publică, mai multe autorități de control s-au autosesizat. Poliția Locală și Garda de Mediu au ajuns primii la fața locului. S-au făcut poze și s-au întocmit procese verbale de constatare. Acum se încerca identificarea persoanelor care au aruncat alimentele. „ Normal că nu este normal. Vom lua măsuri, o să identificăm dacă se poate, cu ajutorul poliției locale, făptașul  și vom lua măsurile cele mai urgente de remediere a problemei, de îndepărtare a acestor deșeuri. Pentru prevenție vom încerca să facem niște panouri informative care să fie vizibile locatarilor din zonă ” a declarat Cristina Veștemean, comisar  Garda de Mediu Brașov. „ Sunt amenzi prevăzute într-o hotărâre de Consiliu Local. Vorbim de amenzi pentru persoanele fizice cuprinse între 500 și 1000 de lei, iar pentru persoanele juridice între 1000 și 2000 de lei  ” a completat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Brașov, Anca Lăutaru.

Și inspectorii DSV au fost la fața locului. Au prelevat probe din deșeurile alimentare, pe care vor analiza în laborator. În funcție de rezultat, vor putea stabili firma care a livrat produsele dar și care este unitatea de învățământ la care trebuiau să ajungă respectivele produse.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: