19
Mar, Mar

BrasovTV.com

Eveniment

         În urmă cu puțin timp, magistrații Tribunalului Brașov au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a tânărului din Ghimbav acuzat de omor. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară. „Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus, duminică, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul I.D., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, săvârșit în condițiile unei puternice tulburări sau emoții, determinată de o provocare din partea persoanei vătămate, produsă prin violență, aspect care constituie o circumstanță atenuantă legală”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

În urmă cu câteva ore, inculpatul, aflat în stare de reţinere, a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brașov. Instanța a admis cererea astfel că inculpatul a fost arestat preventiv peste 30 de zile. Decizia poate fi atacată la instanța superioară.

      „Din actele dosarului a rezultat faptul că, în ziua de 15.01.2017, în jurul orei 12:30, în timp ce se afla în bucătăria locuinţei sale din orașul Ghimbav, jud. Braşov, pe fondul unei provocări din partea victimei B. B., care l-a lovit cu pumnii peste corp, IRIMIE DAVID s-a înarmat cu un cuţit şi a înjunghiat-o pe aceasta de două ori în partea laterală stângă a toracelui, producându-i decesul. Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare”, se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov .

      Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție  Braşov – Serviciul de Investigații Criminale. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: