28
Joi, Mar

Eveniment

De pe 1 decembrie, Bookfest vă așteaptă la Aula Universității pentru patru zile de evenimente culturale dedicate cărților proaspăt apărute. Editurile prezente aduc reduceri substanțiale și o ofertă variată de carte. Proiecții de film de scurtmetraj oferite de ShortsUP, cu acces liber. Ocazia perfectă de a cumpăra cadouri de iarnă pentru cei dragi.

Numeroase oferte și reduceri substanțiale îi așteaptă pe vizitatorii Salonului de Carte Bookfest Brașov, între 1-4 decembrie 2016, la Aula Universității „Transilvania”. Cititorii sunt așteptați să descopere oferta celor mai mari edituri din țară, noutăți abia lansate pe piață, cărți din domenii variate și cu reduceri avantajoase.

La doar câteva zile după ce publicul cititor din București se va fi bucurat de unul dintre cele mai mare târguri de carte din capitală (Gaudeamus, 16-20 noiembrie), noutățile editoriale ale sezonului de toamnă sosesc și la Brașov. Câteva dintre cele mai importante edituri – Humanitas și Humanitas Fiction, Polirom, Curtea Veche Publishing, RAO, ART, Nemira, Corint, Univers Enciclopedic, Niculescu, dar și distribuitori de carte precum Okian (reprezentant Pearson-Longman în România) vor avea anul acesta standuri în cadrul salonului de carte, aducând o ofertă largă, la prețuri avantajoase. Salonul de carte Bookfest Brașov va include și o serie de evenimente de lansare și de întâlniri cu autori români cunoscuți și îndrăgiți. Programul detaliat al evenimentelor urmează să fie anunțat.

Cărți de Nobel, noutăți absolute, autori celebri

De la standul Humanitas, cititorii vor putea cumpăra apariții recente precum „Alteță regală” de Thomas Mann, „Patria mea era un sâmbure de măr” de Herta Müller, „Femeia cu buchetul de flori și alte povestiri” de Mo Yan - toți trei câștigători ai premiului Nobel pentru literatură. În plus, tot la standul Humanitas, brașovenii pot găsi volumele de poezie ale proaspătului laureat al premiului Nobel pentru literatură în 2016, Bob Dylan. Nu vor lipsi nici noi volume semnate de autori români îndrăgiți. Cunoscutul scriitor, traducător şi cronicar de televiziune Radu Paraschivescu propune publicului cititor un pamflet usturător la adresa televiziunilor româneşti în volumul „Aştept să crăpi (de astăzi, în prime time)". La rândul său, istoricul Lucian Boia revine cu un nou eseu incitant, „Un joc fără reguli. Despre imprevizibilitatea istoriei”.
Printre noutățile aduse de editura Polirom la Bookfest Brașov se numără cărți ale unor scriitori români apreciați, cum ar fi „Republica” de Bogdan Suceavă, „Disco Titanic” de Radu Pavel Gheo, sau „Cexina Catapuxina” de Matei Florian, dar și volumul de critică și istorie literară „Ulysses, 732. Romanul romanului” de Mircea Mihăieș (scriitorul anului 2016 la Gala Uniunii Scriitorilor din România) sau cartea „Scriitori la poliţie” (coord. Robert Șerban), ce reuneşte povești despre ciocnirile dintre oamenii legii și oameni de litere. Nici traducerile din literatura internațională nu pot trece neremarcate, printre noile titluri propuse de Polirom în această toamnă fiind și „Coajă de nucă”, romanul marca Ian McEwan recent lansat (în luna septembrie 2016) în Marea Britanie şi SUA.

Cele mai inspirate idei de cadouri

Și Curtea Veche Publishing propune o serie de noutăți printre care se numără traducerea cărții „Luarea Ismailului” de Mihail Șișkin, considerat a fi cel mai important scriitor rus, precum și o serie de proiecte editoriale locale, cum ar fi volumul culinar „Povești cu gust” semnat de Mircea Radu, noua apariție a cunoscutei Mihaela Bilic, „Supă de încălzit inima”, și “Cartea curajului” de Adina Rosetti, cu ilustrații de Alexia Udriște.
Mai mult, pentru că salonul de carte va avea loc cu puțin timp înainte de sărbătorile de iarnă, editurile au pregătit și volume speciale pentru copii, potrivite pentru a fi primite in dar de cei mai mici dintre cititori. Editura NEMI aduce la Bookfest Brașov cărți precum „Un băiat numit Crăciun” de Matt Haig, „Ajutor, Matei! O fatomă!” și „Crăciun fericit, Matei”, de Brigitte Weninger, dar și o serie de cărți incluse în noua colecție „Basmul din buzunar”, ce va cuprinde adaptări ale unor basme și povești românești și universale care au încântat generații întregi de cititori din întreaga lume.

Vizitatorii salonului Bookfest Brașov se vor putea bucura și de proiecțiile speciale de film de scurtmetraj organizate de ShortsUP, unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte cinematografice independente din România. ShortsUP a devenit numitorul comun al filmelor scurte și bune din toată lumea, producând evenimente inovatoare. În ultimii șase ani ShortsUP a adus în România scurtmetraje de la Oscar, Sundance, Bafta, Clermont-Ferrand dar și cele mai valoroase producții scurte românești.


Accesul publicului va fi gratuit la toate evenimentele din cadrul Bookfest, precum și la proiecțiile de film de scurtmetraj organizate de ShortsUP. Programul zilnic de vizitare va fi 10:00 – 20:00.

Salonul de Carte Bookfest Brașov face parte din seria de ediții locale ale celui mai important eveniment expozițional de carte din România; Bookfest mai are ediții locale la Cluj-Napoca, Timișoara și Tîrgu Mureș iar anul acesta a avut loc și o ediție internațională la Chișinău (Republica Moldova).

Evenimentul este organizat de Asociația Editorilor din România, alături de Fundația AIDA, sub egida Federației Editorilor din România.


Parteneri: Primăria Municipiului Brașov, Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, Facultatea de Litere (Universitatea Transilvania Brașov), ShortsUP.


Sponsori: Banca Transilvania, Saeco.


Parteneri media: Europa FM, Hotnews, Brașov TV (Mix 2 TV), Mix TV, Radio Brașov, Super FM, Brașovul Tău, Transilvania Expres, Tex FM, mytex.ro, Bună Ziua Brașov, newsbv.ro, Monitorul Expres.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest de anul acesta (București, 1-5 iunie 2016) au fost prezente peste 200 de edituri, programul celor cinci zile cuprinzând peste 300 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive. Invitat de onoare al acestei ediții a fost Israel, fiind prezente nume precum Zeruya Shalev, Fania Oz-Salzberger, Meir Shalev, Dror Mishani, Gil Hovav, Rony Oren.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: