16
Mar, Apr

Economic

   Mai puțin cartofi în județul Brașov! Suprafața cultivată a scăzut de șase ori! De la 25.000 de hectare la 4.100 de hectare.

Suprafața cultivată cu cartofi în județul Brașov a scăzut foarte mult în ultimii ani, de la 25.000 de hectare în anii '90, la 4.100 de hectare în prezent, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Direcției Agricole județene,

Motivele? Piața este plină de cartofi, atât din producția internă, cât și din import. Prețurile cu care producătorii reușesc să vândă un kilogram de cartofi sunt și ele foarte mici de la 20 de bani, până la 40 de bani, spun fermierii. Locul cartofilor a fost luat de rapiță pentru că se vinde mai repede și are un preț mai bun. „Fermierii vorbesc deja că anul viitor suprafața cultivată cu cartofi în județul Brașov ar putea ajunge la 1.000 de ha”, a explicat pentru agerpres.ro Georgeta Ujupan, șeful Direcției Agricole Brașov.

Prețul de vânzare a unui kg de cartofi în piețele Brașovului este cuprins între 1,2 lei-1,5 lei, în funcție de calitate și soi.

            Până în anul 1990, județul Brașov era cunoscut ca unul dintre marii cultivatori de cartofi din țară, alături de județele Covasna, Harghita, Suceava.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: