24
Mie, Apr

Economic

     950 de euro! Acesta este prețul pe metrul pătrat al locuințelor în municipiul Brașov, iar potrivit analiștilor tarifele au crescut foarte puţin în ultimul an. Suntem pe locul 7 la nivel național în privința prețurilor.

În al doilea trimestru din 2017, apartamentele și garsonierele scoase la vânzare în România s-au scumpit, în medie, cu 3,1%. Preţurile locuinţelor din România se află pe un trend ascendent constant. Clujul continuă să ocupe primul loc în clasamentul celor mai mari preţuri (medii) solicitate pentru apartamentele scoase la vânzare în marile oraşe. Pe locul al doilea în top se este Bucureştiul, pe trei Timișoara, iar pe patru Constanța. Preţurile apartamentelor din Braşov şi Iaşi s-au majorat cel mai puţin atât în ultimul trimestru, cât şi în ultimele 12 luni și se situează la 950 şi, respectiv 920 de euro pe metru pătrat util.

                Interesul cumpărătorilor se înscrie pe un trend ascendent în toate pieţele analizate – acestea au consemnat o creştere medie de 30%. În ultimele 12 luni, cererea s-a majorat cu peste 50% în trei centre regionale: cel mai semnificativ avans a avut loc în Iaşi (+70%), iar pe următoarele locuri s-au situat Braşovul (+68%) şi Constanţa (+51%).
                În privința ofertelor, numărul proprietăţilor rezidenţiale disponibile spre vânzare în marile oraşe ale ţării s-a majorat cu 3%. Numărul anunţurilor a crescut în Cluj-Napoca (+7%), Iaşi (+5%), Bucureşti (+4%) şi Timişoara (+3%), dar a scăzut în Constanţa (-5%) şi Braşov (-4%).

 

PREȚ LOCUINȚE

1. Cluj Napoca  1.330 de euro/mp

2. București  1.240 de euro/mp

3. Timișoara  1.080 de euro/mp

4. Constanța  1.020 de euro/mp

5. Craiova  980 de euro/mp

6. Brașov  950 de euro/mp

7. Iași  920 de euro/mp

 

INTERESUL CUMPĂRĂTORILOR

Trend ascendent - creştere medie de 30%

Iaşi (+70%)

 Braşovul (+68%)

Constanţa (+51%)

OFERTA DE LOCUINȚE

PROPRIETĂŢI REZIDENŢIALE DISPONIBILE SPRE VÂNZARE

Numărul anunţurilor a crescut în:

 Cluj-Napoca (+7%)

 Iaşi (+5%)

 Bucureşti (+4%)

Timişoara (+3%)

Numărul anunţurilor a scăzut în:

Constanţa (-5%)

Braşov (-4%).

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: