19
Vin, Apr

Cultura

Junii Brașoveni, un simbol al județului, sunt mult mai vizibili în ultima perioadă. Tradițiile, obiceiurile, portul și istoria lor pot fi descoperite mult mai ușor, odată cu desfășurarea proiectului cultural „Muzeul din Casa Junilor”.

Proiectul se încheie la mijlocul acestei luni, dar expoziția junilor poate fi vizitată, contra cost, până la finalul anului. Simboluri folosite pe cămășile junilor, vestimentație veche de sute de ani, obiecte care se găseau în casele junilor.

Toate acestea și chiar mai multe sunt expuse la Muzeul de pe strada Prundului. Promovarea culturală și turistică a Brașovului a fost unul dintre obiectivele acestui proiect.

Patru expoziții tematice, dedicate simbolurilor și motivelor preluate de pe cămăși și ii, dar și portului de sărbătoare al Junilor din Șcheii Brașovului. Acestea au atras peste 1.500 de turiști, dar și sute de elevi. 

Muzeul din Casa Junilor poate fi vizitat gratuit, zilnic, în intervalul 11.00 – 16.00. Valoarea totală a proiectului a fost de aproape 95.000 de lei. Primăria a contribuit cu peste 70.000 lei.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: