19
Vin, Apr

Cultura

Timp de 15 zile, în perioada 8 – 22 iulie, mii de brașoveni și turiști au acceptat invitația de a ieși în oraș, altfel decât până acum, printr-un Festival dedicat revalorificării spațiilor istorice de promenadă ale Brașovului.

Locurile preferate de loisir din perioada Belle Époque au fost puse în valoare din nou, prin modalități creative concepute de artiști și organizatori. Acestea sunt: Promenada de Sus (Sub Tâmpa), Promenada de Jos (Parcul Titulescu), Promenada Regală (lângă Bastionul Graft și După Ziduri), dar și Piața Sfatului unde Festivalul s-a încheiat printr-un al treilea concert de amploare, cu promisiunea revenirii în anul 2018.

 Expoziția-eveniment „Lumea Promenadelor. Dantele”, se continuă la Bastionul Graft

Expoziția„Lumea Promenadelor. Dantele”, parte din Festival, mai poate fi vizitată până la sfârșitul lunii octombriela Bastionul Graft. Expoziția este realizată de prof univ. Adina Nanu, personalitate marcantă a istoriei vestimentației în România, cu o experiență de peste 50 de ani de cercetare în domeniu.

În primele patru zile ale expoziției, aceasta a fost vizitată de peste 400 de persoane, marcând succesul unor astfel de inițiative.Expoziția redă eleganța vestimetației de sfârșit de secol XIX, specifice Promenadei, prin costume alese dintr-o epocă în care plimbarea însemna un act de cultură, dincolo de preferința pentru socializare. 

 

Festivalul Promenadelor Brașovului, aflat la prima ediție, a însemnat un program ambițios de intervenție culturală care a cumulat peste 40 de evenimente cu tematică unitară la care au luat parte peste 70 de artiști. Cu acest prilej, a fost introdusă o nouă mentalitate de a fi la Promenadă, aceea de a cultiva bucuria plimbărilor în aer liber, în compania artelor mai vechi și mai noi, a istoriei și muzicii de calitate, de la rock underground la jazz și fanfară.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: