16
Mar, Apr

Cultura

Casa Mureșenilor îi invită pe toți brașovenii la Noaptea Muzeelor. anul acesta muzeul va fi deschis publicului până la ora 4 dimineața. Vizitatorii vor avea parte de mai multe surprize, de la recitaluri de muzică până la diverse ateliere. Anul acesta la Noaptea Muzeelor va participa și Sinagoga din Brașov.

Sâmbătă noaptea, majoritatea muzeelor din Brașov vor fi deschise. Unele instituții de cultură vor avea program până duminică dimineața. Este și cazul Muzeului Casa Mureșenilor. „ Oferim posibilitatea brașovenilor de a ne vizita toată noaptea. Programul va fi la ’ Casa Mureșenilor’ până la ora 4 dimineața, practic până la ultimul vizitator. Încercăm astfel să evităm aglomerațiile din anii trecuți, de obicei între orele 21-23 vin foarte mulți oameni ” a declarat Valer Rus, director „ Casa Mureșenilor ”

 

Pe lângă expoziția permanentă, despre familia Mureșenilor, vizitatorii, în special copiii, se pot bucura de o colecție de jucării din diferite perioade. La muzeu sunt peste 600 de exponate. La Noaptea Muzeelor participa si alte instituții de cultură din oraș. Pentru prima dată, Muzeul Civilizației Urbane va fi deschis publicului cu ocazia acestui eveniment. Și Muzeul Județean de Istorie, Muzeul de Artă și Casa Ștefan Baciu vor avea program special. În acest an, odată cu Noaptea Muzeelor va avea loc și evenimentul intitulat Noaptea Sinagogilor Deschise. La Brașov, Sinagoga Beit Israel va fi deschisă publicului între cu orele 18.00 și 3.00. Evenimente similare vor avea loc la sinagogile din București, Timișoara, Cluj-napoca și Iași.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: